Villa Aubignan

Meer in de buurt

“De Mont Ventoux, de reus van de Provence, van ver herkenbaar aan zijn met kalksteen bedekte top, is 1912 meter hoog. Deze witte berg karakteriseert zich door een grote diversiteit zowel qua klimaat als qua vegetatie. De beklimming van de Mont Ventoux vormt voor talrijke fietsers een ware uitdaging ! De aankomst op de top van de Ventouxberg is magisch !Enerzijds voor het maanlandschapsaspect, anderzijds voor het uitzonderlijk panorama.

Avignon : stad van de pausen van 1309 tot 1376. De oude stad, beschermd door haar wallen, heeft wonderlijke gebeurtenissen van haar verleden bewaard. Je moet er zeker het gotische paleis, de kathedraal, het Horlogeplein en vooral de Saint-Bénezetbrug bezoeken. Deze laatste bekend als “”de pont d’Avignon””. De Luberon is een prachtig gebied bezaaid met betoverende hoog gelegen en bijzonder pittoreske dorpen zoals Gordes, Bonnieux en Roussillon. De Luberon is beschermd door het Regionaal Natuurlandschap dat zich uitstrekt over 165.000 hectare en twee departementen : de Vaucluse en de Alpes-de-Haute-Provence.

Roussillon is het okerdorp bij uitstek. De verzorgde huizen zijn allen in okerkleur. Het dorp laat ook toe okerrotsen te bewonderen, wat een wonderlijk kleurenpallet biedt. Andere dorpjes die je zeker moet gezien hebben zijn o.a. Pernes-les-Fontaines, Fontaine-de-Vaucluse, Isle-sur-la-Sorgue en last but not least Vaison-la-Romaine. Vaison-la-Romaine bezit, zoals de naam aangeeft, een belangrijk Romeins erfgoed. Vaison-la-Romaine dat gekend is voor zijn ruïnes, is voorzien van een charmante, middeleeuwse oude stad.
Een archeologisch museum bevindt zich op de site van Puymin. ” “Onze woning ligt ter hoogte van Carpentras. Dat is ongeveer een uurtje rijden naar de kust van Marseille.

Zeker de moeite waard ook is de Camargue, vooral bekend vanwege de in het wild levende grijswitte Camargue paarden, de zwarte stieren, en de roze flamingo’s. Het is een vlak en zeer waterrijk gebied met veel meren en lagunen, moeras- en grasland, duin- en bosgebieden. Het is tevens belangrijk voor de winning van zout, de rijstteelt en de wijnbouw.

Wie het meer mondaine eens wil opzoeken, kan naar de Côte d’Azur voor een daguitstap.
Het is de strook kust, in het westen soms beginnend bij Marseille maar vaker bij Kaap Camarat (bij Saint-Tropez) of pas bij Théoule-sur-Mer tot de Italiaanse grens. Het is bekend als een van de duurste en meest luxueuze plekken van de wereld; vele beroemdheden en rijken hebben een huis aan de Côte d’Azur.”